Mikä on Museion Tarot?

Voiko muusa väsyä työhönsä niin että nukahtaa? Ja miten hänet saa hereille?

Museion Tarot on tutkielma inspiraatiosta, alitajunnasta ja elävästä talosta. Sana Museion merkitsee muusain temppeliä, museon alkumuotoa. Tarot puolestaan on mielen työväline, symbolien järjestelmä, lietsoutumisen leikkikalu. Museion Tarot on uudelleenkirjoitusta, assosiaatioita ja keräilyä – fragmenttien metsä, jossa lukijalla on vapaus ja vastuu omasta kulkureitistään.

Museion Tarot koostuu teksteistä, kuvista ja niiden liitosten herättämistä ajatuksista. Pakan seitsemääkymmentäkahdeksaa korttia voi käyttää perinteisten tarot-korttien tavoin, tai pakkaa voi lukea kuin tutkisi kuvitteellista arkistoa. Arkistoon on tallennettu ainakin keskustelunpätkiä, haastatteluja, arvoituksia, myyttejä ja seinäkirjoituksia.

Kesällä 2017 Museion Tarot on koettavissa Vuojoen kartanon Ullakkogalleriassa 9.6. – 18.8.2017. Näytteillä on korttien testipakka teksteineen sekä yhdeksän muusaverhoa.

Museion Tarot oli ensimmäisen kerran esillä Turun B-galleriassa 8. – 20.11.2016. Näyttelyssä vieraili lähes 200 katsojaa ja sen aikana järjestettiin työpajoja luovan kirjoittamisen opiskelijoille sekä yleisölle avoimia lukutilaisuuksia.

Testipakkaa kokeiltiin B-galleriassa Kuva/Taide/Teksti -tapahtumassa 28.5.2017. Karjulan ja Merimaan järjestämän tapahtuman ytimessä olivat kuvataiteen ja kirjoittamisen yhteydet.

Museion Tarot on vieraillut myös lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa (esimerkiksi Sharing the Play, University of Jyväskylä 2015; Writing between the Lines, Cardiff Metropolitan University 2016; Great Writing, Imperial College London 2017).

muusia

muusia2